Afla cum poti crea marketing afiliat

În ziua de azi auzim tot mai des de marketing afiliat, însă nu știm exact care este rețeta lui. Ei bine, marketingul afiliat este un mod de promovare bazat pe performanțe. Mai exact, un magazin online poate beneficia de promovare în medii cât mai diverse, cum ar fi site-uri de specialitate, bloguri personale, forumuri, pagini de Facebook etc. Acest tip de afilierea permite companiilor să plătească doar dacă obțin rezultatele dorite. Efortul de marketing realizat de persoanele afiliate este răsplătit în funcție de ce s-a realizat, în funcție de câți oameni au adus pe site și mai ales de câți oameni au cumpărat de la compania respectivă pe baza link-ului de afiliere.

Există mai multe moduri prin care poți face marketing de afiliere, însă cel mai întâlnit este cel prin site-urile de profil, de genul 2Paralele, Profitshare și multe altele. Pentru început nu trebuie decât să îți faci un cont de afiliat, iar mai apoi să folosești reclamele firmelor la care te-ai afiliat, pe site-ul sau blogul tău.

Dacă site-ul tău este în engleză îți va fi mult mai ușor să faci un astfel de marketing de afiliere, deoarece publicul tău este mult mai mare și mai divers. În România, marketigul afiliat este încă la început, dar cu toate acestea există o piață de 30 de milioane de euro pe an. Un factor important al acestei creșteri este intrarea în joc al unor companii importante din România. Vânzările de acest gen cresc extrem de mult de Black Friday, deoarece atunci devine și mai popular comerțul online.

În concluzie, marketingul afiliat reprezintă un mod ideal de a atrage parteneri pe termen lung și de a reduce costurile de promovare. Cu toate acestea, nu uita ca este foarte important să ai un public orientat spre acest tip de piață!

©2020 by Marian Grosu.