Cat valoreaza un link extern de calitate?

Este foarte important ca un site să fie optimizat organic pentru motoarele de căutare. Acest lucru se face prin crearea de conținut bogat și bine structurat, astfel încât motoarele de căutare să indexeze mai ușor. O altă metodă de optimizare este prin creșterea popularității și obținerea de link-uri externe pentru site-ul tău.

Există diferite metode de obținere a link-urilor externe numite și Backlink-uri. Dintre acestea putem enumera: schimbul de link-uri între site-uri din același domeniu de activitate, publicarea de informații despre site-ul firmei tale pe alte bloguri, Social Media, infograficele și bannerele de publicitate. Alte metode ar consta în advertoriale și guest post. Se poate folosi  și menționarea sau recomandarea firmei prin review-uri postate de cititori sau bloggeri pe paginile lor personale fără ca tu să intervii.

Pentru ca site-ul să fie mai ușor de recomandat este bine să folosiți fluxul RSS, dar și butoanele de share către rețelele sociale. De asemenea, este recomandată obținerea de backlink-uri prin modul cel mai natural. Acest lucru se realizează prin crearea de conținut unic pe site, interesant, în ton cu tendințele vremii și bine structurat.

Citește și articolul despre repararea conținului vechi de pe site!

Te întrebi ce avantaje îți aduc aceste backlink-uri? Răspunsul este următorul: ele îți aduc trafic direct pe site, îți ameliorează poziționarea site-ului în motoarele de căutare, deoarece el devine mai popular, și nu în ultimul rând, ameliorează Page Rank-ul, deoarece un indice mare reprezintă un site și un conținut de calitate.

Motoarele de căutare țin cont de cantitatea de backlinkuri ale unui site, încercând să le identifice pe cele de tip spam, obținute în mod artificial. Dacă vrei să identifici link-urile externe către site-ul tău, poți să folosești diferite unelte, precum Google Webmaster Tools, Google Analytics. Poți încerca și SEO LinkDiagnosis pe care o găsești ca extensie la Mozilla Firefox. Link-urile externe mai pot fi identificate și prin sintaxa de interogare pe Google sau Yahoo – link:www.site.ro. Sintaxa va releva linkurile externe pertinente pe care motoarele de căutare le găsește.

Tu știi cum să obții link-uri externe în mod eficient? Cât valorează pentru tine și pentru afacerea ta o astfel de trimitere externă? Am fi bucuroși să aflăm că te-au ajutat sfaturile noastre.

©2020 by Marian Grosu.