Ce este un site de prezentare?

Mediul online este incontestabil, cel mai bun mod de promovare în ultimii ani. Oare de ce? Majoritatea oamenilor au început să caute toate informațiile necesare despre un brand sau serviciu printr-un simplu search pe Google, fie că sunt acasă, la birou sau în parc. Suntem înconjurați de informație și da, ne place asta. Din acest punct de vedere este important ca firmele să aibă site-uri de prezentare, site-uri care să ofere o experiență cât mai plăcută posibilului client.

Tu știi ce este un site de prezentare? Acet tip de website oferă vizitatorilor informațiile necesare, printre care și un lucru esențial – date de contact. Contează foarte mult ca pe site-ul companiei să fie prezente aceste date, de la număr de telefon/fax, email, adresă fizică sau persoană de contact. Cred că ai accesat și tu site-uri care nu oferă niciun fel de date de contact si ți s-a părut un pic dubios. Așază aceste date într-un loc cât mai vizibil pe site, astfel încât să câstigi puțină încredere din partea vizitatorului tău. Site-ul de prezentare este important tocmai pentru a-ți transforma vizitatorii în clienți!

Citește și articolul despre designul responsive!

Ce trebuie să conțină un site de prezentare? Mai jos vei găsi o listă cu principalele 5 elemente :

  1. Homepage – acesta este cel mai important element. Pentrru că aici ajung prima dată majoritatea vizitatorilor, el trebuie să conțină și acel ceva pentru ca utilizatorul să ajungă și mai departe pe site-ul tău.

  2. Despre noi – este important ca viitorul tău client să știe cu cine are de a face și cine este în spatele paginii. Prezintă-ți echipa, adaugă informațiile de contact din nou, cât și numărul de înregistrare a firmei.

  3. Servicii – aceasta este pagina unde sunt listate toate serviciile oferite de firma ta, eventual și tariful. Această secțiune trebuie să aibă un aspect plăcut, atrăgător. Poți adăuga și o secțiune de genul – ,,Portofolioˮ.

  4. Blog – mulți consideră acest element obligatoriu, deoarece atrage vizitatorii și este indexat și de Google. De asemenea, este foarte ușor să distribui articolele scrise pe Social Media.

  5. Contact – cum spuneam și mai sus, adaugă aici toate datele de contact relevante.

Un astfel de site poate fi creat și prin WordPress, deoarece este foarte simplu și rapid. Nu uita să cauți și o temă plăcută și ușor de citit. De asemena, ține cont că site-ul tău trebuie să fie și responsive!

©2020 by Marian Grosu.