De ce trebuie reparat continutul vechi de pe site?

Ca oricare alt produs și conținutul unui site poate părea la un moment dat ponosit și ieșit din modă. Pentru că tehnologia avansează cu repeziciune și trebuie să ținem pasul cu ea, site-ul nostru trebuie să treacă printr-un mic update din când în când. Știu că acest lucru necesită destul de mult timp, însă e spre beneficiul tău să faci asta.

Nu te-am convins încă de ce merită să repari conținutul vechi al site-ului tău? Mai jos vei găsi câteva motive pe care să le iei în considerare.

  1. Profită de indexarea în motoarele de căutare. Dacă site-ul tău este destul de bătrân, atunci sigur acesta a fost bine indexat. Dacă spre exemplu ai un magazin online, scoate din grilă produsele pe care nu le mai ai în stoc sau articolele care nu mai au relevanță acum.

  2. Crează trafic. Site-urile vechi încă îți mai pot aduce trafic, deoarece după ce le convertești și actualizezi informațiile, ele pot genera trafic nou. Ține cont de faptul că toate datele trebuiesc actualizate la realitatea de azi.

Citește și articolul despre Remarketing.

  1. Experiența clienților e importantă. Dacă acum câțiva ani te bucurai de prezența masivă a vizitatorilor pe pagina ta, acum lucrurile pot sta diferit. Trebuie să ții pasul cu vremurile și să-ți păstrezi poziția în online. Fă conținutul să pară mai dinamic, mai plin de viață, formatează paginile care conțin text bloc și aerisește-le prin spații, leagă articolele între ele prin link-uri și pune în valoare anumite detalii ale paginii tale. Utilizatorul se va simți pe pagina ta ca la el acasă și va zăbovi acolo mai mult timp, citind diferite lucruri din plăcere.

  2. Motivele tehnice sunt esențiale. Există foarte multe motive tehnice pentru care este bine să-ți actualizezi site-ul. În primul rând, putem vorbi despre lățimea bandei ocupate – dacă ai multe pagini este foarte posibil să ai probleme dacă lățimea de bandă e limitată. Dacă algoritmii dau de pagini vechi care au o rata de respingere mare, atunci ele nu vor mai fi afișate printre primele în clasamentul de afișări. De asemenea, ne putem raporta și la vulnerabilitatea la atacuri. Dacă site-ul se află pe o platformă instabilă, atunci e bine să actualizezi mereu extensiile, temele, cât și platforma în sine. Nu în ultimul rând, trebuie să te gândești și la optimizarea pe mobil, știi cât de important este acest aspect în zilele noastre.

Ține cont de aceste motive și aplică-le pe site-ul tău. Cu toate că vei avea ceva de lucru, rezultatele se vor vedea destul de repede.

©2020 by Marian Grosu.