Merită să faci facultate?

Actualizată în: 8 Mai 2020

Ne aflăm în vremuri dificile și dacă nu sunt destul de dificile din cauza virusului, înainte de el ne confruntam cu o neștiință de cauză, de sens.🤔


Sunt convins că virusul nu va rezolva problema aceasta, ci doar va pune o pauză în tot acest proces. Educația din România nu pregătește viitori oameni de succes, ci viitori muncitori. Viitori oameni ce să muncească de la 9 la 17.

Nu mă înțelege greșit. Poți fi de succes și cu un program de la 9 la 17.


Ideea mea este alta și anume că facultatea îți predă un "CUM", te învață "HOW TO", urmând ca TU să îți stabilești "DE CE"-ul și "DIRECȚIA".

Pare totul logic și plin de sens, dar dacă ești norocos, poți prinde în facultățile din România aceeași programă ca și părinții tăi.Șocul meu cel mai mare a fost când am aflat că la facultatea unde învață "How to marketing", nu înveți despre Facebook, Instagram, blog, podcast, campanii plătite, campanii organice sau pay-per-click. Și asta în 2016-2017 când social media e în floare și prost fructificat de oricine consideră că nu e așa complicat să dai un boost unei postări.


Dar, să nu îmi uit ideea.

Merită să faci facultate, dar nu ⛔️ în România. Îți spune unul, adică eu, care a renunțat la facultate când și-a dat seama că e degeaba. Am renunțat la 3 ani de informatică, înainte de licență, pentru că am realizat că e degeaba.


Da. M-am certat cu părinții, am locuit singur încă de când am plecat de la facultate, dar nu am murit o zi de foame, și asta nu datorită informațiilor aflate în facultate, ci a mult preaiubitului Youtube cu toate tutorialele de acolo.


În informatică am lucrat o lună, iar luna 🌙 aia mi-a deschis ochii, că ce e în facultate e negru sub unghie comparativ cu ce se face după ce o termini.


Tu ce crezi? Merită să faci facultate în România sau nu?

35 afișare

©2020 by Marian Grosu.