Mi-am pierdut motivația • Borșul lu’ Marian ep. 30----

Transcript generat automat


A venit acel moment al săptămânii în care ne punem în fața unei curți generoase iau loc la masă rupe din pâine și gustă din orășelul Maria.


Salutare România salutare Internet și bun venit la o nouă ediție din pod cu mine Marian Grosu. Astăzi avem o ediție fără invitat pentru că ultimele ediții au cam tot fost cu invitați și am zis că e cam timpul să facem un pod peste care să fim noi știi să simțim așa că ne conectăm unii cu alții că suntem oameni ca să fim sociabili. Bonus dacă ești aici pentru prima dată hai să facem cunoștință pentru că așa este frumos. îmi pare rău pentru cei care ascultă în mod regulat dar așa e frumos să facem cunoștință și cu cei care sunt aici pentru prima dată nu i așa. Numele meu este Marian Grosu am 27 de primăveri la activ adica am petrecut 27 de primăveri până acum și meseria mea de zi cu zi este de a fi editor video iar pasiunea mea cea mare este dezvoltarea personală. Da nu îmi place pescuitul nu îmi plac meciurile de fotbal ale aplicării situare. Nu mă dau în vânt după chestii din astea super mega extra baietesti. în schimb ceea ce mă atrage foarte mult este dezvoltarea personală. Tocmai. de aici a apărut și acest post.


Așa că hai să nu mai lungim vorba să aprindem focul și să gustăm din grupul de azi câte ore contează și ai ales să asculți cât ești treaz cel mai tare ești la borșul Maria în episodul de astăzi o să vorbim despre motivația adică focul ăla care stă sub fund atunci când vrei să faci ceva acel de ce pentru care trăiește fiecare zi. De cei care te face să treci peste lucruri atunci când lucrurile nu arată atât de frumos pe cât ai plănuit să fie. și toate astea pleacă de la o discuție pe care am avut o cu un prieten la începutul acestei săptămâni fiind pierdut cu totul cu totul pierdut debusolat de toate lucrurile ce se întâmplă în jurul lui și mi a mărturisit că și a pierdut d ul și întrebarea pe care și a pus o el automat în secunda doi mi am pus o și mie de ce fac ceea ce fac acum ceva timp am făcut un video pe care l am postat pe YouTube despre toți banii pe care i scot din toate rețelele de socializare din toate proiectele pe care le desfășor în online. La sfârșit când am tras linie eram zero și am explicat și atunci și o să explic și acum câteva reguli care stau la baza. focului la baza decesului. De ce faci ceea ce faci atunci când nu ai nici un retur când nu primești nimic înapoi. De ce continui să mergi efectiv ca un târg în față când lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie sau așa cum te ai așteptat tu să fie în primul și în primul rând.


Orice proiect ar trebui să aibă un plan până și viața noastră suntem îndemnați de pe toate părțile că ar trebui să avem un plan pentru ea și dacă e să discutăm în primă parte despre un proiect despre planul unui proiect. Acest plan trebuie să conțină anumite estimări. Ne așteptăm ca până la perioada de să atingem cifra asta ne dorim ca până la perioada de să facem asta. Iar dacă planul lipsește apar frustrările și dispare motivația pentru că încet încet dispare motivul pentru care te păcat să faci un lucru. și acum mi am adus aminte de un prieten un coleg din liceu pe care mi l aduc aminte pentru că s a călugărit și mi a spus că atunci când o să fie foarte greu și că nu o să îi vină să se întoarcă înapoi să plece din mănăstire să se întoarcă înapoi în lume își va aduce aminte motivul pentru care. s a dus în mănăstire. Motivul care l a făcut să fie acolo. Iar acesta reprezintă poate unul dintre cele mai puternice motivații. De ce te ai apucat să faci acel lucru. în primă fază un lucru și mai simplu este să îți pui pe hârtie toate activitățile pe care le desfășori de dimineață până seara și să vezi câte din ele îți place să le faci și câte din ele nu îți place să le faci. Un studiu arată că al șaptelea motiv pentru care oamenii părăsesc un job sunt banii și zic că e al șaptelea motiv pentru că banii de obicei sunt cea mai slabă motivație pe care un om o poate avea.


Este o recompensă este ceva ce funcționează doar pe termen scurt și în celelalte pe termen lung. Dacă motivația sunt banii probabil proiectul tău. Tău sau viața ta sau cariera ta stă pe o temelie foarte foarte șubredă pentru că banii nu sunt cea mai puternică motivație. Un alt studiu spune că unui om îi ia în jur de o lună adică aproximativ 21 de zile să se obișnuiască cu un Camp Nou cu intrări noi în casă. Dacă ai o mărire de salariu îți va lua o lună să te obișnuiești cu ea. Dacă ai niște cheltuieli noi de la o lună să te obișnuiești cu ele. Așa că motivația financiară poate funcționa doar dacă în fiecare lună poți câștiga din ce în ce în ce mai mult. Ceea ce mi se pare foarte tare pentru generația noastră și pentru cei ce trăiesc după comunism este că avem posibilitatea de a alege mereu ceea ce vrem să facem. Ne place un job. Plecăm noi ne place un anumit loc. Plecăm întotdeauna avem posibilitatea de a alege chiar și atunci când credem că nu avem posibilitatea de a alege sau că nu mai avem ce să alegem. Fix atunci credeți mă că avem de unde să alegem. și asta e frumos la generația noastră la cei ce trăiesc după 89 că poți întotdeauna să alegi și e un privilegiu. Pentru că părinții noștri bunicii cei care au crescut și au muncit s au născut înainte de 89 nu au avut posibilitatea asta de cele mai multe ori.


până și persoana care urma să și petreacă toată viața era aleasă încă dinainte să se nască. Câteodată alteori am un socru care am eu o soacră care are o fată care nu știu ce și uite așa se făceau lichelele și nu mai avea timp să alegi nu mai puteai să faci mai nimic din ceea ce îți doreai. Nu te întreba nimeni ce îți dorești tu să faci ci practic totul era ca un erai ca un jucător în propria ta viață. Un actor în propria ta viață. și ceea ce se întâmplă acum este că avem întotdeauna posibilitatea de a alege dar să nu încurcăm asta cu compromisuri. întotdeauna orice plan orice lucru măreț necesită compromisuri. Avem nevoie de sacrificii pe care să le facem pentru a ajunge acolo unde ne dorim. S-ar putea să fie nevoie să faci câteodată sacrificii și compromisuri pentru a ți atinge scopul dar grija mare pentru că de obicei compromisurile astea sunt făcute pe termen scurt și pot să vă dau un exemplu propriu. Acum mai bine de trei patru ani m am angajat ca bucătar pentru că mi am lăsat facultatea și timp de un an și două luni am lucrat ca bucătar pentru a clădi ceea ce fac acum. și acum nu că aș sta pe vreun imperiu și totul vine de la sine ci doar că am avut un start ceva mai greoi și a necesitat câteva compromisuri și am fost dispus să le fac și mă bucur că le am făcut și probabil dacă aș fi pus în situația asta din nou le aș mai face încă o dată și am vorbit acum despre motivația financiară dar acum aș vrea să vorbim și despre o altă motivație adică aceea de a avea un impact în lume generația noastră este foarte concentrată spre a avea un impact în lume și de a face ceva care să citez se las pentru cei de după mine cum spunea și Valentin în episodul trecut.


Oamenii să își aducă aminte că uite Valentin m a ajutat cu asta. Uite X a făcut asta chiar și după ce noi murim cum ar fi acum să îl pomenim festiv Jobs că a schimbat o industrie și că ne a pus pe biroul fiecăruia câte un dispozitiv mobil. Genul ăsta de motivație de a avea un impact în lume e de cele mai multe ori pleacă din lumea noastră din lumea noastră proprie și personală. și când mă refer la lumea noastră mă refer la cei 5 10 20 de prieteni de rude de oameni pe care i ai în fiecare zi lângă tine sunt acei oameni asupra cărora tu poți să ai un impact. Dar dacă tu nu ai un impact asupra lor va fi poate de zece ori mai greu să ai un impact asupra lumii întregi pentru că în general dacă un om e divorțat nu poate să dea sfaturi despre căsătorie pentru că el ne a arătat cum să eșueze pe când un om care are 50 de ani de căsătorie sau 70 sau are o căsătorie super mega extra fericită după foarte mulți ani ar putea cu mare ușurință să ne dea sfaturi despre cum să trăiești fericit în căsnicie.


Nu are sens și ceea ce mi se pare mie foarte greu este să ai un impact în lumea. în acel cerc de prieteni în cercul oamenilor care te înconjoară și să fii tu la diferite în arborele genealogic când urmașii tăi se vor uita într o mare grijă de oameni să fii tu acel punct colorat. și asta este o motivație care pleacă de cele mai multe ori din interior dintr o dorință enormă de a fi diferit și de a face lucrurile diferit ceea ce mă. întristează așa la generația noastră și la oamenii din jurul meu cel puțin majoritatea așteaptă ca lucrurile să pice de sus ca lucrurile să se schimbe de la sine fără ca noi să facem nimic. De cele mai multe ori uităm că există proverbul cum își așterne așa dor și poate că de cele mai multe ori dăm vina pe x sau y. Dar de cele mai puține ori dăm vina pe noi și hai să facem și un exercițiu de imaginație atunci când îndreptăm degetul spre cineva și arătăm că vina este acolo. Arătăm un deget spre el și trei spre noi. și vina este de cele mai multe ori în ograda noastră pentru că câteodată lăsăm lucrurile să ne scape de sub control dar este mult mai ușor să dăm vina decât să ne asumăm responsabilitatea și e o regulă foarte frumoasă pe care am citit o recent.


Este următoarea Gheorghiev Kiev Kiev dă de dă și iartă. încearcă să ți imaginezi cât de frumos ar fi. și poate că acum fantezist dar cât de frumos ar fi să fii tu exact persoana aia care ți ai dori ca cel de lângă tine să fie un impact în lumea ta vine de cele mai multe ori. Prin propriul exemplu nu îmi spune cum să fiu ci arată cum să fiu. Am observat asta de-a lungul vieții mele de-a lungul celor 27 de primăveri că atunci când într o ceartă am răspuns focului cu foc se întoarce înapoi. Tot foc dar atunci când n ai puterea să fii liniștit să fii calm să tratezi lucrurile rațional și nu întotdeauna emoțional. Vei vedea că înapoi vei primi nu 1. Nu două nu trei ci un număr infinit de surprize. Vei vedea cât de mult se vor schimba lucrurile dacă atunci când cineva îți vorbește cu caps locul apăsat și eventual te și stropește și îți spune cât de. imbecil cât de nedrept cât de aiurea ești tu i spui că așa este și fac în fiecare zi toate sacrificiile necesare ca să mă îndrept. Vei vedea că viața ta nu doar că e mai ușoară dar și relația cu persoana care este recalcitrant și este greu de înghițit câteodată va fi mult mai ușoară. Acesta ar fi cel de-al doilea motiv cel de-a doua motivație pe care o nouă poate avea viața asta și cea de-a treia motivație care mie una mi se pare probabil cea mai importantă și într un mod anume. Am lăsat o să fie ultima este răspunsul la întrebarea Ce vrei să faci cu viața ta.


Efectiv ce vrei să faci cu viața ta. Poate că acum te scalzi în timp și știi că mâine te vei trezi și poate că trăiești într o oarecare inerție când lucrurile se rostogolesc inert la vale și după ziua de mâine vine ziua de poimâine și tot așa va veni un moment când nu va mai fi așa și nu vei mai avea toată. Nu vei mai fi bogat în timp. Toate aceste monede importante pe care reușim de foarte multe ori să o irosim la un moment dat nu mai avem și răspunsul la întrebarea Ce vrei să faci cu viața ta devine unul dintre cele mai aprige focuri ce stau sub fundul multor oameni. Când îți dorești să faci ceva cu viața ta când îți dorești să ajungi undeva. Când ai așa un plan în linii mari despre cam cum ar trebui să fie când răspuns concret la întrebarea Ce vrei să te faci când nu o să fii mare și spui că vrei să ajungi polițist sau vrei să ajungi doctor. Tu ai un oarecare plan dar am răspuns că vom vedea mai vedem. Nu știu așteptăm vedem dacă rămâne în țară sau dacă plec în străinătate atunci lucurile devin incerte. și din toată această inerție de pe o zi pe alta. Această lipsă a planului se pierde și devine așa ca un bulgăre mare ce adună cu timpul sedimente. știi apa când merge la vale și aduce cu ea o mulțime de pietricele de. Rămân orele acelea se numesc sedimente. La fel și cu Burghele asta. De pe o zi pe alta. Numai sentimente. Așa că ce te împinge să faci și te încurajez din toată inima este să răspunzi la întrebarea Ce vrei să faci cu viața ta.


Ce îți dorești să realizezi viața asta. în principiu îmi pot Quest reușesc de foarte multe ori să discut lucruri care de multe ori sunt considerate a fi unice. De cele mai multe ori sunt ignorate și odată ignorate ne fac să ne irosim viața sau să o trăim în dezechilibru atunci când stăm prea mult pe telefon atunci când stăm prea mult. și ne relaxăm atunci când muncim prea mult. Se realizează un dezechilibru. Viața este despre un echilibru despre nimic altceva și probabil că mi a luat ceva timp să mi dau seama de lucrurile astea. Dar dacă stai să analizezi toți oamenii oameni pe care îi consideră a fi de succes oameni care i considerat a fi de succes și care din diferite motive s au pierdut fie s au sinucis fie au arătat într o oarecare măsură că nu sunt de succes aveau bani dar nu aveau. Altele aveau altele dar nu aveau bani. Așa că e nevoie de un echilibru și în viața asta noi în călătoria noastră umană suntem în căutarea acestui echilibru în căutarea acestei esențe care să ne aducă împlinire și pace. îți mulțumesc că ai fost astăzi alături de mine într un caz probabil mult prea profund dar aveam de mult timp aceste lucruri notate și am făcut recent un research pe baza celor discutate ca să fiu sigur că ceea ce spun nu sunt sută la sută de la mine ci mai vin și din lucruri de la cei mai mari cercetători.


Pe final de Pocket. Aș vrea să te las să mediteze asupra întrebării acesteia. Ce vrei să faci cu viața ta.


Portia divorț săptămâna asta s a terminat. Sperăm că ai servit o +7 iată patru și cel puțin două felii de pâine. Punem apă la fiert. Acum așteptăm și săptămâna viitoare la borșul Maria.5 afișare

©2020 by Marian Grosu.