Promovarea afacerii prin LinkedIn

Tot mai des vedem tot felul de companii care se promovează pe canelele online și caută cât mai multe căi să ajungă în atenția viitorului său client. Una dintre rețelele mai formale pe care o firmă se poate promova este LinkedIn. Aceasta în comparație cu rețelele sociale existente azi, este diferită prin faptul că reprezintă un mediu profesional, un mediu unde oamenii găsesc oportunități de angajare. Aici pot afla informații suplimentare despre oameni și companii, fiind un mediu unde se pot și afirma.

LikedIn este văzut ca unul dintre cele mai utile canale online de promovare. Pe această rețea poți interacționa cu foarte multe persoane, inclusiv cu publicul țintă, cu cei alături de care ai interese comune. Studiile au arătat că LinkedIn poate fi uneori mult mai eficient și decât Facebook. Oare de ce? Prima rețea atrage oamenii  interesați în mod direct de afacerea ta în discuții, și nu doar pe cei care au dat doar Like paginii tale.

Citește și articolul despre promovarea pe Twitter.

Dacă vrei să te bucuri de numeroasele avantaje pe care platforma LinkedIn ți le poate oferi, atunci pentru început, va trebui să realizezi un profil cat mai complex și de calitate. Este important ca să oferi toate informațiile utile de care oamenii au nevoie. Pentru a ajunge la acel nivel de credibilitate la care aspiri, aceste aspecte sunt foarte  importante. Astfel oamenii vor apela la tine cu cel mai mare drag și nu în ultimul rând, te vor recomanda mai departe.

Odată ce ți-ai construit profilul pe această platformă, va trebui să cauți grupuri interesate de domeniul în care tu activezi și să devii membru. Fii cât mai activ, așa cum trebuie să faci pe oricare rețea de socializare: crează conținut de calitate, stârnește discuții și participă la ele. E important să stabilești cât mai multe noi relații profesionale. Când deja știi că ai simpatizanți, ai putea să îți creezi propriul grup și așa cum ai învățat deja, să fii cât mai activ.

Fii prezent în mediul online, implică-te, crează lucruri bune care pot fi viralizate. Astfel îți vei crește gradul de credibilitate și vei ajunge printre cei mai buni din domeniul tău!

©2020 by Marian Grosu.