Sfaturi de web design pentru site-ul tau

Un site este ca o oglindire a serviciilor oferite, cât și a firmei în sine. Dacă vrei să creezi încredere și să oferi profesionalism, atunci site-ul tău trebuie să exprime același lucru. Toți știm că un site cu un design atractiv atrage mai multe vizite, cât și mai mulți clienți, având un impact mult mai mare asupra vizitatorilor. Nu-i așa că își dorești un site ca la carte? Atunci te invit să citești următoarele sfaturi de web design pentru realizarea unu site cât mai atractiv.

În primul rând, trebuie să știi că prezentarea grafică este foarte importantă, aceasta trebuind să fie de efect. Un grafic designer trebuie să țină cont de prezentarea grafică a fiecărei pagini a site-ului, astfel încât acestea să prindă din personalitatea brandului, să fie în concordanță cu identitatea vizuală a firmei și să aibă legătură cu textul. Trebuie menținut un contrast de efect între texte, background și imagini, iar elementele trebuie să fie în echilibru și să fie puse în evidență elementele de brand, precum logo-ul.

Citește și articolul: Cât de importante sunt culorile pentru brand-ul tău.

În al doilea rând, trebuie să existe o organizare eficientă a paginilor. Nu încărca inutil paginile cu zeci de fonturi și mărimi, deoarece vei obosi vizitatorul. Folosește cele mai obișnuite fonturi, spre exemplu, Times New Roman va rămâne mereu un font elegant și profesionist, care nu îngreunează cititul. Folosește titluri mari pentru a capta atenția, adaugă subtitluri dacă este nevoie și aerisește textele, folosind spațierea. Navigarea trebuie să fie clară pentru utilizator, de aceea trebuie să îl ghidați prin linkuri și meniuri concrete.

În ultimul rând, trebuie să existe armonie între elementele multimedia și cele de grafică. Nimănui nu-i place un site colorat fără sens, având combinații ciudate de imagini și conținut multimedia. În mod normal, se spune că în designul unui site trebuie să existe maximum 4 culori, cât și un echilibru între nuanțele de text și culoarea de background. Prea multe elemente multimedia pot strica site-ul și îl pot încărca, ducând la o îngreunare a vitezei de încărcare a paginii. Deci în continuare, cel mai bun sfat e: Keep it simple!

Acestea ar fi principalele criterii de care trebuie să ții cont pentru a avea un site atrăgător și care să îți creeze profit. Oferă simplitate, profesionalism și siguranță și vei primi mult mai mult înapoi!

0 afișare

©2020 by Marian Grosu.