Tu stii care sunt cele mai comune greseli de web design?

Toată lumea vrea să aibă un site atrăgător, ordonat, clar, ușor de folosit și care să ofere o experiență cât mai bună utilizatorilor, însă puțini sunt cei care nu se înpotmolesc în greșeli. Din păcate, nu există nicio rețetă secretă prin care site-ul tău să poată beneficia de un trafic cât mai mare, respectiv de clienți  mai mulțumiți.

Dacă vrei totuși să fii sigur că eviți cele mai întâlnite greșeli de web design, te invit să le citești pe cele prezentate mai jos:

  1. Pagină prea aglomerată cu informații. Da, este important ca în homepage să dai cât mai multe informații despre firma ta, produse, servicii, dar cu toate astea este indicat să nu dai totul din casă. Lasă oamenii să îți cunoască în totalitate site-ul și firma în timp. Un dram de mister este mereu bine venit în această ecuație!

  2. Inexistența unui Site Responsive. Dacă site-ul tău nu se poate adapta direct la orice dispozitiv mobil, atunci din start ai făcut o mare greșeală. Acest lucru îți va afecta atât business-ul, cât și traficul în sine. Nu uita nici că Google indexează mult mai bine web site-urile resposive, acestea avâd mai  multe șanse să apară pe primele pagini ale motoarelor de căutare.

Citește și articolul despre designul responsive!

  1. Viteza de încărcare. Da, trăim într-un secol al vitezei, într-o societate în care ne enervăm dacă așteptăm prea mult ca să ni se încarce imaginile dintr-un site sau chiar web site-ul în sine. Cu cât durează mai mult să descoperi un site în totalitate, de la temă, imagini, layout etc, cu atât sunt mai mari șansele să îți pierzi clienții. Studiile au arătat că este ideal ca în primele 5 secunde orice om să înțeleagă ce se află pe site-ul tău. Conformează-te!

  2. Imagini neclare sau prea mari. Imaginile au un impact foarte mare, dând viață textului în orice context s-ar afla, dar mai ales pe un site. Imaginile de calitate slabă se vor vedea foarte neclar și pixelat, lucru care îți va scădea din credibilitatea site-ului tău. Fii original în alegerea imaginilor sau chiar în crearea lor și nu uita să ții cont și de dimensiunile potrivite pentru site-ul tău..

Nu este chiar atât de greu să ai grijă să eviți aceste greșeli evidente. Fă totul cu atenție, nu te grăbi, analizează, verifică și testează până când site-ul tău va arată exact așa cum îți dorești. Dacă ai neclarități noi îți stăm la dispoziție!

©2020 by Marian Grosu.