Tu stii cati oameni iti citesc e-mailurile?

Te-ai întrebat vreodată câți oameni îți vizualizează e-mailurile? Ei bine, dacă le trimiți mesaje printr-o strategie de e-mail marketing cam defectuoasă probabil puțini. Dacă nu ai o strategie serioasă pe care să o tratezi cu interes maxim, destinatarii se vor plictisi de e-mailurile primite si probabil se vor dezabona sau vor marca e-mail-urile drept spam.

În medie, oamenii primesc 72 de e-mail-uri de business pe zi, deci clar nu le citesc pe toate, ci doar fac o triere în inbox ori le șterg pe toate odată. De asemenea, utilizatorii sunt foarte atenți la subiect: dacă le atrage atenția, dacă le sârnește curiozitatea, citesc mai departe. Este foarte important să nu scrii un titlu prea codat, neclar, dar nici să spui totul din prima. Un titlu trebuie să atragă, să seducă și să aibă o notă de mister.

Citește și articolul despre interacțiunea online cu publicul țintă!

În principiu, într-o strategie de e-mail  marketing eficientă trebuie să se aibă în vedere următoarele principii :

  1. ,,Atacăˮ în mod direct! Da, știu că sună ciudat, însă ma refer la faptul că trebuie să țintești fix la interesul personal al destinatarului. Comunică-i ceea ce îți dorești direct și fără perdea. Dacă luam exemplele: ,, Ofertă de credite avantajoaseˮ și ,,Acum poți să îți cumperi casa dorită, deși nu ai toți banii!ˮ, cu siguranță cel de-al doilea sună mai bine.

  2. Oferă-le informații de valoare, informații pe care ei nu le cunosc. Clienții apreciază informațiile noi și brandurile care au ceva de spus și de oferit. Suprinde-ți mereu clienții cu date interesante.

  3. Oferă informații clare, inclusiv în titlu. Informațiile exacte oferă credibilitate unei companii, iar generalitățile nu fac decât să o includă în aceași categorie cu celelalte.

În concluzie, clienții sunt foarte selectivi și pretențioși în materie de e-mailuri. Ține cont de acele sfaturi, oferă-i publicului țintă ceea ce își dorește și cu siguranță e-mailurile tale nu vor mai fi trecute cu vederea!

©2020 by Marian Grosu.